Υλικά (6-8 μερίδες ως πρώτο πιάτο)
500 γρ. μακαρόνια με τρύπα
200 γρ. ταραμάς ξαρμυρισμένος σε ζεστό νερό από την προηγούμενη (*)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζ. γαλέτα τριμμένη
200 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 δαφνόφυλλο
1 κομματάκι γαρύφαλλο και 1 κομματάκι κανέλλα
μια πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
(*) εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αβγά ρέγκας.
200 γρ. ταραμάς ξαρμυρισμένος σε ζεστό νερό από την προηγούμενη (*)
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζ. γαλέτα τριμμένη
200 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
200 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 δαφνόφυλλο
1 κομματάκι γαρύφαλλο και 1 κομματάκι κανέλλα
μια πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
(*) εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αβγά ρέγκας.
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον ταραμά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αμέσως τη δάφνη, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και τη ζάχαρη κι αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Απλώνουμε μια στρώση από τα μακαρόνια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε από πάνω τριμμένη φρυγανιά, καρύδια και μια στρώση σάλτσας, αφού αφαιρέσουμε κανέλλα, δάφνη και γαρύφαλλα. Συνεχίζουμε με δεύτερη, τρίτη κλπ στρώση τελειώνοντας με σάλτσα.
|