Βραζιλιάνικο κέικ με καρότο
Το Βραζιλιάνικο κέικ καρότου είναι πολύ νόστιμο και εύκολο! Δείτε τη συνταγή από τον Always Hungry .
Υλικά
- 360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά baking powder
- 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
- 3 μεγάλα αυγά
- 180 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά baking powder
- 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα καρότα (350 γρ καθαρισμένα)
- 3 μεγάλα αυγά
- 180 ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε τα καρότα και να ζυγίσουμε 350 γραμμάρια για το κέικ με τα καρότα.Αρχικά τοποθετούμε τα καρότα, μαζί με τα αυγά, το λάδι και την βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το καρότο και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, τότε μπορείτε να την γεμίσετε απευθείας με το μείγμα του κέικ, διαφορετικά θα πρέπει πρώτα να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε τη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ καρότου για 45-50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C, στη μεσαία σχάρα.
Μετά τα 45 λεπτά, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει καθαρό το κέικ έχει ψηθεί, διαφορετικά το αφήνουμε λίγο ακόμη στον φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα.
Μόλις κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και το απολαμβάνουμε! Στην Βραζιλία συνηθίζουν να το καλύπτουν με ένα απλό γλάσο σοκολάτας, όπου ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με σοκολάτα υγείας, σε αναλογία 1-1.
Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry