Μπουράνι (Θεσσαλίας)
Το μπουρανί είναι μια παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία, νόστιμη και γρήγορη. Για τη νηστεία ένα πολύ ωραίο πιάτο αλλά και για κάθε άλλη μέρα ένα υπέροχο συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.
Υλικά (5-6 μερίδες)
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο