Μπεσαμέλ 4 ψήφοι

Μπεσαμέλ
Αν τη προτιμάτε πιο ελαφριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή δύο αυγά, γάλα με χαμηλά λιπαρά και να αντικαταστήσετε το βούτυρο με φυτικό λίπος.
 
 

Υλικά

9 κούπες τσαγιού γάλα
2 κούπες τσαγιού κορν φλάουρ
3-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να δένει. Αφού σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε αρκετό αλάτι.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες