Υλικά (για 6 άτομα)
Για την ζύμη:
200 γρ. βούτυρο
100 γρ άχνη
1 αυγό
1 κ. σ. γάλα
2 3/4 ποτήρια αλεύρι
Γεμιση:
1/3 ποτήρι γάλα
3 κ. σ. ζάχαρη
3 κ. σ μέλι
100 γρ. παπαρουνόσπορο
20 γρ. βούτυρο
200 γρ. βούτυρο
100 γρ άχνη
1 αυγό
1 κ. σ. γάλα
2 3/4 ποτήρια αλεύρι
Γεμιση:
1/3 ποτήρι γάλα
3 κ. σ. ζάχαρη
3 κ. σ μέλι
100 γρ. παπαρουνόσπορο
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα, μετά προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Για την γέμιση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε τους παπαρουνόσπορους και ανακατεύουμε μέχρι να "πιει" τα υγρά, περίπου 3 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βουτυρο. Βαζουμε τη γέμιση για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη λεπτό φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα σχήματα με 1 ποτήρι. Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση και διπλώνουμε την ζύμη πιέζοντας με τα δάχτυλα. Ψήνουμε για περίπου 13-15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Αν θέλουμε για γέμιση μπορούμε να βάλουμε σοκολάτα, κρέμα ή ξηρούς καρπούς.
|