Aτομικές τάρτες με ζαμπόν και μπρι
Μοναδική συνταγή για ατομικές αλμυρές τάρτες που μπορείτε να απολαύσετε για βραδινό μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη:
1 1/4 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Υπόλοιπα υλικά:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για την επιφάνεια εργασίας
450gr τυρί μπρι, κομμένο σε φέτες πάχους 10 χιλιοστών
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 μεγάλα αυγά
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό βολβό μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι
1 1/4 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
Υπόλοιπα υλικά:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για την επιφάνεια εργασίας
450gr τυρί μπρι, κομμένο σε φέτες πάχους 10 χιλιοστών
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 μεγάλα αυγά
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό βολβό μάραθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι
Εκτέλεση
Οδηγίες για τη ζύμη:Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να διαλύεται σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το θυμάρι και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, τη διπλώνουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να χαλαρώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά.
Οδηγίες για τις τάρτες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375 βαθμούς.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη με πάχος περίπου 3χιλιοστά. Χρησιμοποιώντας μία μεγάλη κούπα, κόβουμε τη ζύμε σε 6 στρογγυλά μέρη. Τοποθετούμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε φόρμάκια για ατομικές τάρτες και πιέζουμε ελαφρά στα τοιχώματα και στη βάση.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε ελαφρά σε όλη την κάτω μέρος της ζύμης.
Τοποθετούμε τις τάρτες στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ψήνουμε σκέτες τις τάρτες στον προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν οι άκρες της ζύμης.
Τοποθετούμε λίγο από το τυρί brie και λωρίδες από το ζαμόν στις τάρτες. Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Το μείγμα αυτό το μοιράζουμε στα ατομικά ταρτάκια και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το μάραθο, το μήλο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Μόλις ψηθούν οι τάρτες προσθέτουμε από πάνω αυτά τα φρέσκα και αρωματικά λαχανικά.