Υλικά
300ml κρέμα γάλακτος
8 μικρές μαρέγκες (τις αγοράζουμε ή τις φτιάχνουμε σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή)
2 φλιτζάνια τροπικά φρούτα (όπως μάνγκο, ακτινίδιο και φρούτα του πάθους) κομμένα σε φέτες
8 μικρές μαρέγκες (τις αγοράζουμε ή τις φτιάχνουμε σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή)
2 φλιτζάνια τροπικά φρούτα (όπως μάνγκο, ακτινίδιο και φρούτα του πάθους) κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Για τις μαρέγκεςΑσπράδια από δυο μεγάλα αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 120 βαθμούς και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ έως ότου έχουμε σφιχτή σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά. Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο κατώτατο ράφι του φούρνου για 1 ώρα - 1 ώρα κ 15 λεπτά μέχρι οι μαρέγκες να είναι εντελώς σκληρές και να βγαίνουν από το χαρτί εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σπάμε τις μαρέγκες σε κομμάτια και γεμίζουμε 8 μικρά ποτήρια.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Στρώνουμε σε κάθε ποτήρι την κρέμα και τα τροπικά φρούτα σε στρώσεις.