Αρνίσιο μπούτι ψητό με βασιλικό και μέντα
Ένα αρνίσιο μπούτι ψητό με διαφορετικά αρώματα για ένα ξεχωριστό Πάσχα.
Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο 2 κιλών
λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
25 γρ κουκουνάρι
25 γρ τριμμένη παρμεζάνα
125 ml ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
25 γρ κουκουνάρι
25 γρ τριμμένη παρμεζάνα
125 ml ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη σάλτσα μυρωδικών.Βάζουμε σε ένα μούλτι το βασιλικό, τη μέντα, το σκόρδο, τη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετούμε το μπούτι σε ένα μεγάλο ταψί και το καλύπτουμε με το μισό μείγμα μυρωδικών. Την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε το φαγητό.
Ψήνουμε το αρνί για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το αρνίσιο μπούτι το αφαιρούμε από το φούρνο, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
Το σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και την σάλτσα των μυρωδικών.