Αρμενικό στιφάδο λαχανικών 1 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Αρμενικό στιφάδο λαχανικών
Σημ. Το στιφάδο σερβίρεται ή αυθημερόν ή, ακόμη καλύτερα, μετά από 1-2 ημέρες, ώστε να αναπτυχθούν οι γεύσεις. Το κρυώνουμε τελείως και το κατα-ψύχουμε σκεπασμένο. Το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή το ζεσταί-νουμε πριν το σερβίρουμε. Διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι 1 μήνα.
 
 

Υλικά (6-8)

500 γρ. μελιτζάνες (1 μεγάλη), κομμένες σε κύβους των 3 εκ.
750 γρ. κολοκύθια μεγάλα κομμένα σε κύβους των 3 εκ.
2 πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κύβους των 3 εκ.
250 γρ. γλυκά μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους των 3 εκ.
1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κονσέρβα των 800 γρ. με ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους τεμαχισμένες
1 πακέτο των 250 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες
2 κουταλιές ντοματοπολτό
1? κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1/4 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μα-γειρεύουμε στο λάδι ξεσκέπαστα τη μελιτζάνα, τα κολοκύθια, τις πιπε-ριές, τα μήλα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 40 λεπτά.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες με το χυμό τους, τις μπάμιες, το ντοματοπολτό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σκεπασμένο, ανακα-τεύοντας που και που, μέχρι σάλτσα να πήξει ελαφρά, για 15-20 λεπτά.
3. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμο-νιού. Το κρυώνουμε ξεσκέπαστο και το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμο-κρασία δωματίου. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και αλάτι κατά την γεύση και σερβίρουμε.
4. Συνοδεύεται από ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι στον ατμό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες