Αγκιναρόπιτα
Πολύ ωραία γίνονται και σε ατομικά πιττάκια για μπουφέ ή για πιο εύκολο σερβίρισμα ως εξής: Ετοιμάζουμε
φωλίτσες από βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και βάζουμε μέσα από μια κουταλιά σούπας γέμιση και τα ψήνουμε.
Εναλλακτικά, αν έχουμε ειδικά φορμάκια, μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ ωραία πιττάκια, ως εξής: Κόβουμε το
φύλλο σε τετραγωνάκια. Τοποθετούμε 4 τετραγωνάκια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο αλειμμένα με βούτυρο και
ντύνουμε τα φορμάκια, αφήνοντας το φύλλο να προεξέχει προς τα επάνω. Βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση και
τα ψήνουμε.
φωλίτσες από βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και βάζουμε μέσα από μια κουταλιά σούπας γέμιση και τα ψήνουμε.
Εναλλακτικά, αν έχουμε ειδικά φορμάκια, μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ ωραία πιττάκια, ως εξής: Κόβουμε το
φύλλο σε τετραγωνάκια. Τοποθετούμε 4 τετραγωνάκια φύλλου το ένα πάνω στο άλλο αλειμμένα με βούτυρο και
ντύνουμε τα φορμάκια, αφήνοντας το φύλλο να προεξέχει προς τα επάνω. Βάζουμε από 2 κουταλιές γέμιση και
τα ψήνουμε.
Υλικά (20 μερίδες)
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτί αγκιναρούλες καρδιές από βάζο, στραγγισμένες ή 5-6 φρέσκες κομμένες
1 φλιτζάνι μπεσαμέλ με αυγό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
φύλλο κρούστας
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα (προαιρετικά)
βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα