Pancakes με nutella
Το καλύτερο brunch περιλαμβάνει σίγουρα pancakes και αν τα συνδυάσετε και με απολαυστική πραλίνα φουντουκιού τότε δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε! Δείτε αυτή τη μοναδική συνταγή από τον Always Hungry.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ. bakin Powder (3 κοφτά κουταλάκια)
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
240 γρ. πλήρες φρέσκο γάλα
60 γρ. βούτυρο
1 φρέσκια βανίλια (προαιρετικά)
12 γρ. bakin Powder (3 κοφτά κουταλάκια)
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
240 γρ. πλήρες φρέσκο γάλα
60 γρ. βούτυρο
1 φρέσκια βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε καλά τα ξηρά υλικά μας, δηλαδή το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και την baking powder.Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά και μόλις το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στο τέλος το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα μας.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγανάκι και προσθέτουμε πολύ λίγο βούτυρο. Με μία κουτάλα, ρίχνουμε προσεκτικά το μίγμα μας (περίπου μισή κουτάλα ή 2 κουταλιές της σούπας) και ετοιμάζουμε ένα ένα τα pancakes.
Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια και να βγαίνει ατμός από τα πλάγια, είναι ώρα να γυρίσουμε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη του πλευρά.
Κατά μέσο όρο θέλει περίπου 3 λεπτά η πρώτη πλευρά και 2 λεπτά η επόμενη, ώστε να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα και να είναι ψημένο και στο εσωτερικό του.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα pancake.
Αλείφουμε την επιφάνεια του με πραλίνα φουντουκιού και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να δώσουμε το ύψος που θέλουμε.
Στην κορυφή προσθέτουμε στο κέντρο μία κουταλιά πραλίνας. Κόβουμε τα pancakes σε τρίγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές του Always Hungry πατήστε εδώ!
|