Υλικά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι λεμονοπίπερο
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 σακουλάκι ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι λεμονοπίπερο
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 σακουλάκι ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι με το κύμινο μέχρι το κύμινο να αποκτήσει μια πιο σκούρα απόχρωση του καφέ.Προσθέτουμε το αλάτι, το τσίλι και το λεμονοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τις ντομάτες. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά από τη θερμότητα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.