Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα 178 ψήφοι

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις
-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί
-Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι
4 αστέρια από 178 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες